2009-05-16

Pinocchio 1 år



- För att vara en ett-åring har han gjort mirakel för Borås, säger konstmuseets chef Hasse Persson till Borås Tidning. På turistbyrån talar man om minst en person i veckan som kommer och frågar vart statyn finns att beskåda. Rent krasst ungefär 50-60 personer per år med andra ord. För egen del känns det som om fascinationen lagt sig. Det är inte lika ofta man ser någon sitta vid statyn. Dess största fan tycks vara den ensamma kaninen.

Radio Sjuhärad har gått igenom mediearkiven. Uppmärksamheten kring Pinocchio i dagspress världen över har varit minimal, konstaterar de. Socialdemokraten Bengt Bohlin kanske tar den största poängen. - Boråsaren har blivit mer engagerad i kultur och utsmyckningen av det offentliga rummet, det är positivt säger han.

Pinocchio är med andra ord inget av världens underverk. Men som tankeväckare har stadens landmärke i Allégatans ände haft desto större betydelse. Att väcka tankar är en av kulturens viktigaste uppgifter. Pinocchio får därmed godkänt betyg för sitt första år som boråsare.

1 kommentar:

  1. Men när den skulle invigas var det en hel del uppmärksamhet vill jag minnas.

    SvaraRadera